Категорії

День історії «Борці за українську державність»

10 листопада в Гімназії  №10 Новоград-Волинської міської ради Житомирської області було проведено тематичний день історії «Борці за українську державність», який виявився надзвичайно насиченим, цікавим та пізнавальним для здобувачів освітніх послуг.

У 7-х класах було проведено історичну вікторину «Славетні українці», під час якої діти ознайомилися з постатями видатних українців, які боролися за незалежність нашої неньки України.

Для учнів 8-х класів були проведені інформаційні хвилинки «Цікаві факти про рід Острозьких», під час яких діти презентували свої проєкти про Костянтина Острозького.

Насиченим цей день виявився і для учнів 11класу. У групах діти працювали над створенням колективних проєктів «Шістдесятники – борці за українську державність».

Також учні 11 класу відвідали історичну годину «Пилип Орлик – перший євроінтегратор України» у міській бібліотеці.

Одним із заходів тематичного дня було відвідування Новоград-Волинського краєзнавчого музею. Під час екскурсії до музею здобувачі освіти змогли ознайомитися з фотовиставкою «Портрет   солдата» фотографки і журналістки, авторки «Цензор.НЕТ»   Віки Ясинської.  Відвідавши захід,  діти змогли, через чудові світлини, заглянути в очі нашим сучасним захисникам, які творять історію української державності вже сьогодні.

Підготували: учителі історії Леся КУЗЬМЕНКО, Віктор КАРПЕНКО.