Категорії

Навчально-методичний семінар “Комунікуємо, обмінюємося досвідом”

16 червня 2022 року на базі Новоград-Волинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 художньо-естетичного профілю проведено навчально-методичний семінар «Комунікуємо, обмінюємося досвідом» для адміністрації ЗЗСО щодо використання електронних освітніх платформ ЗЗСО Новоград-Волинської міської територіальної громади. Роботу було організовано у формі локацій.

Директор школи Наталія ВАГНЕР виступила з вітальним словом до усіх учасників семінару. Практичний психолог Світлана КАЛЕНЮК провела вправу «Цікавий кубик», де всі присутні мали змогу поділитися своїми очікуваннями від заходу. Позитивно налаштовані учасники долучилися до основного етапу семінару.

Голова методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу Ірина САДИКОВА  розповіла про організацію дистанційного навчання в Новоград-Волинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 художньо-естетичного профілю. Ознайомила з перевагами та новими можливостями, які відкриваються перед закладом освіти при підключенні до Google Workspace for Education за допомогою порівняння звичайного облікового запису та корпоративного. На практиці розглянули переваги сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet корпоративної мережі.  

Учитель англійської мови, голова методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу Лілія ОПАНАСЮК приділила увагу роботі з вебсервісом Google Classroom, а саме створенню класу, приєднанню учнів та вчителів до даного класу, розміщенню та систематизації навчальних матеріалів для здобувачів освіти. Учитель початкових класів Інна КОРЖЕНКО розповіла про особливості використання Google Classroom у початковій школі, практично показала, як можна перевіряти роботи здобувачів освіти за допомогою методу коментування та шляхом використання програми Kami. Також презентувала розроблений у програмі Excel електронний журнал спостережень за навчальним поступом здобувачів освіти.

Поділилася своїм досвідом роботи учитель англійської мови Катерина КОЧЕТОВА, яка представила сайт-конструктор «StoryJumper» для створення аудіокниг онлайн. Учитель інформатики та математики Ірина САДИКОВА провела майстер-клас на тему: «Дистанційне навчання: використання графічного планшету для роботи з інтерактивною онлайн-дошкою IDroo».

Завершальним етапом семінару став круглий стіл, який провела директор ЗОШ №10 Наталія ВАГНЕР. У обговоренні брали участь директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Новоград-Волинської міської ради Світлана БОНДАРЧУК, методист КУ «ЦПРПП» Тетяна ГНАТЕНКО, заступник директора з виховної роботи ЗОШ №9 Жанна ВАСЯНОВИЧ, інженер-програміст ЗОШ №9 Анастасія ЛУК’ЯНЕЦЬ та практичний психолог Пилиповицького ліцею Тетяна ТКАЧУК, колеги відзначили високий рівень підготовки і проведення навчально-методичного семінару. Слова подяки та гарні побажання щодо подальшої праці висловили заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №8 Людмила КОВАЛЬЧУК та заступник директора з виховної роботи ЗОШ №8 Ольга КУЗЬМІНСЬКА.

Проведений семінар сприятиме удосконаленню навичок організації змішаного та дистанційного навчання шляхом упровадження використання освітніх платформ у навчанні та їх опанування.

Колектив ЗОШ №10 дякує всім учасникам семінару за плідну співпрацю, активний обмін досвідом, рефлексії і побажання організаторам заходу!