Категорії

Національний тест із медіагамотності пройдено!

    Здобувачі освіти та вчителі Гімназії №10 взяли участь у першому національному тесті з медіаграмотності, скориставшись змогою перевірити, наскільки добре вміють розпізнавати фейки та протистояти ворожій пропаганді.

    Національний тест із медіаграмотності проводив національний проєкт «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики України разом з програмою USAID «Мріємо та діємо» та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», які втілюються IREX in Ukraine за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Посольства Великої Британії в Україні та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Партнерами подій також є Міністерство молоді та спорту України. Інформаційним партнером є Embassy of Sweden in Kyiv.

    Тест складався з 5 блоків, які містили 34 запитання з таких категорій: базові поняття медіаграмотності та інформаційного простору, соціальні мережі, достовірність та вплив новин, навички фактчекінгу, здатність убезпечити особисті дані та ресурси. 

    Як зазначають організатори, участь у тесті взяли 32 586 учасників. З них, за результатами тесту, на рівні «Новачок» опинилися 5% учасників, «Початківець» – 44%, «Майже Гуру» – 42% та 9% – на рівні «Гуру медіаграмотності». 

Усі учасники тесту отримали сертифікати.