Категорії

Персональна виставка «Окрилена творчістю» Інни Мартинюк, учениці 6-Б класу

                                                 Знайди собі улюблене заняття і

у твоєму житті не буде буднів.

Конфуцій

  Бісероплетіння – вид декоративно-ужиткового мистецтва, загальна назва для ряду хендмейд-технік, основним матеріалом для яких є бісер.

  Бісер був відомий здавна, його знали в стародавньому Єгипті, в Античному світі, Візантії. В Україні прикраси з бісеру були поширені переважно в Західній Україні, лише з часом бісероплетіння стало популярною народною творчістю.

  Вишивка і плетіння бісером – це вид декоративного-прикладного мистецтва, який сполучає в собі уяву художника, майстерність вишивальника і талант дизайнера. Це процес рукоділля зі створення прикрас та інших декоративних винаходів, де головним є маленькі декоративні намистини – бісер. Використовуючи бісер різних кольорів і розмірів, експериментуючи з видом і формою намистин, Інна Мартинюк, учениця 6-Б класу Гімназії №10 Новоград-Волинської міської ради, майстерно виконує чудові  фантастичі образи: слоненя і мишеня,  лисеня і зайченя, дракончик і восьминіг, т.д. Інна Мартинюк з легкістю виконує улюблені  персонажі мультфільмів, мініатюрні зображення  дивовижних істот, ювелірне мистецтво – каблучки та різноманітні браслети, намисто .  Майстерність та оригінальність дизайнерських виробів  учениці захоплено  вражає, спонукає до творчості однолітків.

  Бісероплетіння – дуже популярний і демократичний вид рукоділля. Для того,  щоб оволодіти таким видом творчості,    потрібно   мати художні навички та бути захопленим цією справою, так як Інна Мартинюк.  Адже  бісероплетіння має медитативні властивості, воно дозволяє розслабитись та «розвантажити мозок». Отож , бажаємо пізнати ще один із видів народного мистецтва – бісероплетіння.