Категорії

Психолого-педагогічний консиліум «Адаптація учнів 5-го класу до навчання у школі II»

Перехід учнів з початкової школи до середньої викликає зростання стресового навантаження як на самих учнів, так і на їхніх батьків: новий класний керівник; нові вчителі, предмети; співпадіння з віковими змінами – вступом дитини у підлітковий вік; новий учнівський колектив.

– Що робити, коли ображають старшокласники? – Як впоратись із зростанням кількості уроків, а, отже, і домашніх завдань? – Як стати значимою людиною для класного керівника? – Як не загубитись в просторах школи? – Як налагодити відносини з різними учителями, пристосуватися до їхніх вимог, методів навчання, темпераменту? Ці та багато інших запитань турбують не лише учнів, батьків, а й вчителів.

З цією метою  25 листопада 2021 року було проведено психолого-педагогічний консиліум «Адаптація учнів 5-го класу до навчання у школі II».

Запрошені адміністрація,  вчителі школи ІІ ступеня, класоводи  та психолог мали можливість  висловити думки та обмінятися досвідом роботи щодо реалізації змістових ліній, як засобів «сфокусувати» увагу й зусилля педагогічного колективу на досягненні життєво важливої для учня й суспільства мети, увиразнити ключові компетентності. Всі присутні були ознайомлені з результатами діагностичної роботи.  Творча атмосфера методичного діалогу сприяла  виробленню спільних рекомендацій, які дозволять п`ятикласникам пережити складний процес адаптації, пов`язаний з новими умовами навчання, вимогами вчителів, навчальним навантаженням, і головне, сприятиме збереженню здоров`я та емоційного благополуччя учнів.

Практичний психолог  Світлана Каленюк