Категорії

Радіодиктант від Пса Патрона

4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки й допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням, учні молодших та середніх класів Гімназії № 10 Звягельської міської ради долучилися до написання  Всеукраїнського радіодиктанту «Спільно до безпеки».

Текст диктанту, присвяченого правилам поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами, зачитувався голосом актора, який озвучував улюбленця дітей, знаменитого пса-сапера Патрона. 

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки й допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням, встановила Генасамблея ООН у грудні 2005 року, аби привернути увагу до проблеми мін та небезпек, які вони становлять. 

Через повномасштабну війну, розв’язану росією, Україна очолила список найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами країн. 

З метою зменшення ризиків поранення чи загибелі малечі, спеціалісти ДСНС регулярно проводять тематичні заходи і навчають дітей правилам поведінки та алгоритмам дій у разі виявлення підозрілих предметів. Низка заходів проводиться і в закладах освіти.

Один із таких заходів – радіодиктант «Пес Патрон застерігає».

Олена ОГОРОДНИК, учитель української мови і літератури