Категорії

Тематичний день психології

«Про мене і для мне»:  із  таким гаслом здобувачі освіти Гімназії №10  здійснили маленьку подорож у великий світ психології 21 квітня 2023 року.

Психологія – це наука, яка вивчає  внутрішній Всесвіт людини, її мислення, пам’ять, уяву, емоції і почуття, здатність до спілкування, темперамент, характер і здібності.  І саме всі ці якості особистості мали змогу продемонструвати наші учні. Молодші школярі взяли участь у флешмобі «Танцюємо  – релаксуємо», у якому учні початкової школи не лише потанцювали, а й засвоїли вправи для заспокоєння. Шестикласники пройшли онлайн-квест «Прокачай мозок», який потрібно було виконати в певний часовий проміжок, що неабияк стимулювало гімназистів. А от старшокласники розширили знання про професію психолога, виконуючи завдання «Вирішуємо конфлікти», а також спробували опанувати розвантажувальну вправу «Танець жестів».

З метою психологічної просвіти батьків та осіб, що їх заміняють, класним керівникам було надано методичні матеріали із підтримуючими фразами для дітей, які варто використовувати в освітньому та виховному  процесах  щоденно.

Ще багато таємниць Всесвіту людської душі належить вивчити цій дивовижній науці психології. А кожен із вас вже зробив перший крок до відкриття власного Всесвіту. Тож не зупиняйтеся на досягнутому: «Пізнайте свою природу і ви пізнаєте істину».