Я пізнаю світ

«Учитися можна весело. Щоб перетравлювати знання, треба поглинати їх з апетитом» А.Франс.👇👇👇
💬 Учні 1-А, 2-А, 3-А, 4-А класів Новоград-Волинської загальноосвітньої школи I-III ступенів №10 навчаються за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України».
📣 Програма проєкту «Інтелект України» орієнтується на високий рівень знань, всебічний розвиток дітей. Вона вирізняється з-поміж інших темпами здобуття учнями знань, ілюстративність, науковістю, доступністю поданої інформації, формуванням комплексу знань, умінь і навичок для всебічного розвитку особистості. Проєкт сприяє більш гнучкому мисленню, розвиває пам’ять, дрібну моторику, дає міцний фундамент для розвитку інтелекту. Це нова якість освіти, новий підхід до навчання.
💬Інтелект — один з найдорожчих ресурсів. Щоб пересвідчитися, наскільки цінним у сучасному світі є інтелект, варто вивчати інтегрований навчальний предмет «Я пізнаю світ», який включає в себе такі галузі:
✅Мовно-літературна
✅Математична
✅Природнича
✅Технологічна
✅Соціальна і здоров’язбережувальна
✅Громадянська та історична
✅Мистецька
✅Фізкультурна освітня галузь
Включення до інтегрованого навчального предмета «Я пізнаю світ» однієї години фізкультурної галузі забезпечує належний рівень рухової активності учнів та дає можливість інтегровано реалізувати здоров’язбережувальну мету освіти.
💬 Орієнтовний розподіл годин між освітніми галузями в межах інтегрованого навчального предмета «Я пізнаю світ»:
1 клас- 8 годин;
2‒4 класи – 9 годин.
💬 «Не кажи не вмію, а кажи навчусь» – девіз кожного учня на уроці «Я пізнаю світ». Позитивним є те, що крім високого інтелектуального розвитку у цих учнів уже сформовані кращі людські цінності: милосердя і взаємодопомога, почуття власної гідності, патріотизму та любові до Батьківщини.
💬 Важливим моментом проєкту є формування емоційно-позитивного стану дітей в процесі навчання. Це відбувається через вдалу добірку видів завдань: виконання пісень під караоке, читання казок способом стеження за диктором презентації, робота з уривками мультфільмів. Цікава методика подання школярам нового матеріалу (використання наочності, аудіо- та відеоматеріалів, обов’язкова робота з географічними картами). Діти із задоволенням працюють на уроках, учаться робити висновки, висловлюють свої думки, творчо працюють із матеріалом, вчаться практично застосовувати набуті знання.
🔥 Подорож предметом «Я пізнаю світ» — це можливість потрапити у повністю нове середовище, відкрити щось нове не тільки навколо себе, а й у собі