Категорії

ІІІ Всеукраїнський відкритий марафон з української мови

11 листопада 2022 року о 14.00 стартував ІІІ Всеукраїнський відкритий марафон з української мови.

Марафон проводиться з метою розвитку в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.
Організаторами Марафону є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Х’юман».
Учасниками Марафону є учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої та
вищої освіти.
Марафон проводиться в чотири етапи у форматі комп’ютерного тестування з вибором однієї правильної відповіді.
І етап – Культура слова (лексикологія, фразеологія). Початок – 14:00 11 листопада, завершення – 14:00 13 листопада.
ІІ етап – Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення). Початок – 14:00 18 листопада, завершення – 14:00 20 листопада.
ІІІ етап – Правопис (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія). Початок – 14:00
25 листопада, завершення – 14:00 27 листопада.
ІV етап – Робота з текстом. Початок – 14:00 02 грудня, завершення – 14:00 04 рудня.
Перехід на наступний етап Марафону відбувається за умови виконання завдань попереднього етапу, незважаючи на кількість балів, які набрав учасник за результатами
перевірки. Учасник, який не виконав завдання певного етапу або не надіслав його на перевірку, вибуває з Марафону.
Результатом Марафону є сума балів за завдання, що виконані учасником упродовж чотирьох етапів. Результати оголошуються не пізніше 23 грудня 2022 року.
Призерами Марафону стають учасники, які виконали завдання всіх етапів, набрали найбільшу кількість балів у рейтинговому порядку та посіли 1-3 місця в кожній категорії.
Призери отримують дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів. Учасники, які не посіли призові місця, але пройшли всі етапи, отримують сертифікати учасників.


Олена ОГОРОДНИК, голова ПМК учителів гуманітарного циклу