Категорії

Заходи з нагоди 150-ї річниці від Дня народження Лесі Українки

З нагоди 150-ї річниці від Дня народження Лесі Українки у початкових класах нашої школи відбулися виховні заходи. 25 лютого в Україні відзначалася 150-та річниця від Дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

З нагоди свята у початкових класах нашого освітнього закладу були проведені такі заходи:

У 1-А класі пройшла година спілкування “Дітям про маленьку Лесю”. Учні ознайомилися з творчістю видатної поетеси та декламували вірші нашої землячки.

У 1-Б класі відбулася літературна година “Незгасне світло поетичної зорі”, на якій дітки пізнали життєвий і творчий шлях Лесі Українки, декламували вірші із збірки улюбленої поетеси та підготували малюнки до її творів.

У 2-Б класі відбувся урок “Поетична скарбниця Лесі Українки”. Учні декламували вірші, також ознайомилися з цікавими подіями життя маленької Лесі.

У 2-В класі відбулася година поезії “Леся Українка – поетична квітка України”. На цій літературній годині діти познайомилися ближче з видатною письменницею, землячкою – Лесею Українкою, дистанційно відвідали будинок, де провела своє дитинство маленька Леся, виразно декламували її вірші. 

Ціль – зберегти ідентичність походження видатної особистості Лесі Українки та розвинути ії творчість в усіх видах мистецтва та жанрової стилістики.

У 3-А класі пройшов урок – вікторина “Лесин дзвіночок”. Його метою було розширити знання школярів про життя і творчість Л. Українки та сприяти вихованню зацікавленості творчістю письменниці.

У День народження видатної поетеси Лесі Українки, у 3-Б класі пройшла літературна година “Чистий промінь Лесиного слова”. На даному заході учні ознайомились з творчістю нашої землячки, декламували вірші.

У 3-В класі відбулася літературна година “Видатні українці”, на якій звучали невмирущі слова незламної Лесі Українки. Учні дізнались багато цікавого про життя і творчість поетеси, декламували її вірші, розповідали казки, малювали малюнки, переглядали відеоматеріали про її творчу спадщину. Цей урок залишить теплі спогади в сердечках маленьких учнів.

У 4-А класі проведено відео-салон “Цікаві факти про Лесю Українку”.

Учні мали можливість ознайомитися з творчістю поетеси. Вони багато чули про неї, та в котре торкнулися більш ширше її життєвого шляху та творчості. Присутні відчули легкий сум у ліричний поезії, глибоку любов до рідної землі, неньки України. Діти перейнялися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов’ю до Батьківщини.

Учениця 4-Б класу Цибанюк Дарина – справжній декламатор! Любить читати вірші, швидко вчить їх напам’ять та часто радує нас своїми виступами. Ось і під час святкування Дня народження нашої славетної землячки Лесі Українки, Даринка подарувала всім відвідувачам бібліотеки – філії № 3 хвилини насолоди, читаючи вірш “Мамо, іде вже зима”, беручи участь у заході декламування віршів “Лесиного слова”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *