Категорії

Тематичний день “Переломні моменти української історії”

20 лютого 2024 року стало днем, який відзначився особливою ініціативою в гімназії №10 – тематичним днем “Переломні моменти української історії”.

Це були не просто цікаві заходи, а справжня мандрівка у минуле, спрямована на підвищення інтересу та поваги до історії України серед гімназистів. Головною метою тематичного дня було збагачення знань та формування національної самосвідомості, патріотичних почуттів серед молодого покоління.

Однією із ключових тем, яким був присвячений цей день, стала Революція гідності та Російсько-українська війна, яка триває в Україні вже 10 років . Учні 8-Б, 9-А та 9-Б класів взяли участь в уроці- пам’яті, під час якого детально розглядалися події Революції гідності та вшановувалися герої Небесної Сотні, чия велична жертва лягла в основу сучасної незалежності.

Бесіда з учнями 5,6 та 7 класів на тему “Російсько-українська війна. Наші герої” стала не лише обговоренням сучасної ситуації, а й вшануванням подвигу українських захисників, які стоять на захисті своєї країни.

Онлайн-зустріч для учнів 7-8 класів, організована в співпраці з Науковим проєктом музею Революції Гідності “Революція гідності: на шляху до історії”, відкрила перед учнями можливість вивчати та аналізувати історичні факти протягом 10 років, подарувавши їм унікальний погляд на події минулого.

Тематичний урок з історії у 8-А, 8-Б, 10 та 11 класах став важливою частиною цього дня. Учні розглядали переломні моменти в українській історії, досліджуючи їхню вагомість та вплив на формування сучасного обличчя нашої країни.

Завершенням ряду заходів був перегляд історичного фільму “Олекса Довбуш” учнями 9 та 10 класів. Це була не лише можливість поглибити знання про період козацької боротьби та національно-визвольної історії, а й зануритися в атмосферу тих подій, відчути дух минулого.

Цей тематичний день не лише розширив кругозір учнів, а й зробив важливий внесок у формування їхніх цінностей – поваги до історії, героїчного минулого та національного спадку України.