Категорії

Тематичний день історії

Хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього! – так писав Максим Рильський. І ми з ним погоджуємось.

Наші нинішні події багато в чому є результатом попередніх історій, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо…

З метою активізації пізнавального інтересу учнів до історії, розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета, в гімназії 31 жовтня  було проведено тематичний день історії «Сторінками української державотворчості». Проведення дня  історії – це не стільки розваги для школярів, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями; мета якого, розвиток інтересу учнів до вивчення навчальних предметів, розвиток творчих здібностей, логічного та аналітичного  мислення, вміння висловлювати та відстоювати власну думку, формування естетичного смаку. 

Проведення дня історії було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про історію нашої рідної України. 

У межах дня історії для учнів 8-10 класів вчителями історії Кузьменко Л.П. та Карпенком В.О. було проведено інтелектуальний історичний квест «Сторінками української державо творчості» . Його учасники пройшли випробування на семи станціях: пригадали історію творення нашої держави, звичаї та традиції українського народу.  У кінці гри учні підсумували, що наш народ демонструє всьому світові свою незламну волю, жагу до свободи. 

У ході заходів була проведена для учнів 8-Б класу вікторина «Козацька Україна», де школярі поглибили свої знання з історії українського козацтва. Учні 5 та 6 класів з метою формування патріотичних почуттів та для поглиблення знань більш детально на уроках історії ознайомились з етапами формування української держави.

Тематичний день історії створив сприятливі умови для виявлення набутих навичок у нестандартних ігрових ситуаціях та допоміг учням розширити й поглибити свої знання з предмета.