Категорії

Заходи до 152-ліття від дня народження Лесі Українки

В останній тиждень лютого в Гімназії № 10 Звягельської міської ради проведено заходи до 152-річчя від дня народження Лесі Українки.

Творчий відеопроєкт-аудіокнигу «Не згасне свіча поетичної любові» створили вчителі і здобувачі освіти Гімназії № 10.  Шанувальники творчої спадщини Лесі Українки продемонстрували свої здібності крізь слово видатної поетеси, а саме – продекламували і записали авторську поезію:

  • Вакульчук А.В., вчитель української мови та літератури, вірш «До тебе, Лесю»,
  • Загурський О.Й., асистент вчителя, вірш «Пам’яті Лесі Українки»,
  • Захарченко Діана, 4-А клас, вірш «Чарівний край – наше рідне Полісся»,
  • Чернецька Лілія, 8-Б клас, вірш «150 років Лесі Українці»,
  • Бойко Анна, 9-Б клас, вірш «Леся Українка – наша поетеса»,
  • Осіпова Валерія, 9-Б клас, вірш «Праця Лесиних думок».

У бібліотеці гімназії створено книжкову виставку «Співоча душа України», у класних кімнатах – паркан думок «Вислови Великої Українки», виставки малюнків  «Поетична квітка України».

Здобувачі освіти переглядали відеоролики «Найвідоміша Українка світу», план дій від Лесі Українки «Contra spem spero!», мультфільми: за мотивами казки Лесі Українки «Біда навчить», «Мавка, фемінізм і 200 гривень» із серії «Книга-мандрівка», «Леся Українка – бунтарка, яка не корилася власній долі», «Леся Українка – бунтарка, яка не корилася власній долі».

Учні 6-7 класів пройшли тест «Чи знаєте ви Лесю Українку?» на сайті Освіта UA, тест «Наскільки добре ви знаєте Лесю» від Звягельського туристичного центру.

Дистанційно та очно проведено для учнів 1-11 класів літературний марафон «Леся Українка – окраса і гордість української нації», літературний журнал «Лесине слово у вічність», Qr перегони «Ти себе Українкою звала», вікторину «Правда чи фейк?», віртуальну мандрівку «Лесині маршрути», інтелектуально-розважальну гру «Хто кращий? (вивчаємо Лесю Українку по-сучасному)», поетичний флешмоб «Хто вам сказав, що я слабка», відеоогляд «Обличчя української історії: Леся Українка», літературну вітальню «Леся Українка – зразок мужності і героїзму», поетичні хвилини «Моя душа ніколи не забуде того дарунку, що весна дала», літературний альманах «Крізь біль розлук у радість стріч».

Для учнів 6-А і 3-А класів було організовано спільний перегляд анімаційної стрічки «Мавка.Лісова пісня» в кінотеатрі «Blockbuster Cinema».

Педагоги гімназії взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Лесі Українці.

Олена Огородник, голова ПМК учителів гуманітарного циклу