Категорії

Заходи до 210-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка в Гімназії № 10

 Щороку на початку березня  українці вшановуютьособливу дату – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають Великим пророком і українським генієм. Пройшло багато років від народження Кобзаря, проте кожне слово, написане ним, і досі актуальне.

З нагоди гідного відзначення 210-ї річниці від дня народження великого поета в  Гімназії № 10 Звягельської міської ради було заплановано і проведено низку цікавих заходів з метою глибшого ознайомлення з цікавими сторінками непростого життя митця, його оригінальною пророчою творчістю та  самобутнім світоглядом.

Із 04   по 11 березня у бібліотеці  гімназії було репрезентовано книжкову виставку-ім’я «Співець людини, волі й України».  У фоє закладу організовано незвичайну  виставку ілюстрацій, виконану в різних техніках малювання, до віршів Великого Кобзаря «Борітеся – поборете». 

Для здобувачів освіти 3-4-х класів  було проведено оригінальну літературну вікторину  «Шевченкова криниця слова не міліє», де учні мали можливість  продемонструвати свої знання біографії та текстів відомого поета.

П’ятикласники взяли участь у вікторині «Правда чи фейк. Що Ви знаєте про Тараса Шевченка?» 

Учні 7-8 класів підготували галерею білбордів, присвячених Великому Тарасові. 8-Б клас позмагався в інтелектуальному  конкурсі «Садок вишневий коло хати» від «Всеосвіти», пройшов фотоквест до дня народження Кобзаря «10 ілюстрацій – 10 запитань».

Понад 50 учнів 7-8 класів взяли активну участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі «Таємниця генія Шевченка» на освітній платформі «На Урок».

Дипломи І ступеня здобули:

Заїка Софія, Драч Віталіна, Андрієвич Кіріл, Бонковська Анна, Ковальковський Андрій, Попович Олександра, Міськов Карина, Лук’янець Іван, Загоровський Єгор, Дмитренко Вікторія (7-А), Бороздіна Інна (7-Б), Шевеленко Єлизавета, Дубчак Андріана, Франчук Уляна, Максименко Поліна (8-Б); 

Дипломи ІІ ступеня – Тимінський Олександр (7-А), Муратова Олександра, Ольшевська Вікторія (7-Б), Денисюк Микола, Загрядка Назар (8-Б); 

Дипломи ІІІ ступеня – Кудринська Віталіна (7-А), Усова Аліна (7-Б), Весельський Ярослав (8-Б).

Окрім того, серед гімназистів було  проведено конкурс на краще  святкове оздоблення дошки  до річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Минатимуть роки й сторіччя, зміняться  смаки і погляди людей, а  цінні літературні  скарби  на багато років переживуть своїх творців.  Величні імена  пам’ятатимуть  завжди. До них незмінно належатиме ім’я геніального українського генія та мислителя Тараса Шевченка.