Категорії

Квест “Безпека в умовах війни”

У сучасних умовах проблемою державної та суспільної значущості стає забезпечення безпеки життєдіяльності населення, збереження головної цінності – її громадян, особливо – дітей, їхнього здоров’я і життя. Кожен з нас має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха.

У межах проведення заходів з нагоди Дня цивільного захисту в Гімназії № 10 відбувся квест “Безпека в умовах війни”, метою якого є підвищення у дітей знань та практичних навичок щодо дій у надзвичайних і екстремальних ситуаціях.

Практичні заняття та ознайомлення школярів з основами цивільного захисту були проведені у відповідних локаціях:

 1– “Надання першої домедичної допомоги”

 2– “Одягання протигазу”

 3– “Встановлення намету”

 4– “Мінна безпека”

 5–  Врятуй себе “Переправа знань”

 6–  “Цивільна безпека в загадках і запитаннях”

 7– “Маршрут безпеки”

 8– “Знаки порятунку життя”

Здобувачі освіти на кожній локації отримали вичерпну, змістовну інформацію про цивільний захист і основи пожежної підготовки, зокрема відпрацьовували прийоми першої домедичної допомоги, накладання пов’язок на рану, нормативи з надягання протигазу, виконували силові вправи та долали смугу перешкод.

Кульмінацією заходу для гімназистів стала лінійка, на якій було підбито підсумки квесту.

Що раніше ми вивчимо основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії у період будь-якого лиха, то ефективнішими будуть результати, отже, меншими – людські жертви.

Життя – це найвища цінність. Бережімо себе та своїх близьких!