Категорії

Міжнародний день протидії булінгу

В умовах сучасності, особливої актуальності набуває тема булінгу. Булінг буває різний: психологічний, фізичний, економічний. І  оскільки булінг – це системне негативне явище, внаслідок якого страждають і діти, і дорослі, цій темі потрібно приділяти багато уваги та поширювати інформацію про його негативні, а в більшості випадків й згубні наслідки.

4 травня, в Міжнародний день протидії булінгу, у Гімназії №10 було проведено роз’яснювальні та профілактичні заходи щодо попередження такої поведінки серед здобувачів освіти. Усі гімназисти та педагогічні працівники мали можливість висловити свою позицію протистояння цькуванню, вбравшись в одяг рожевого, синього, фіолетового кольорів. 

Для молодших школярів було проведено тематичні виховні години з інтерактивними завданнями. Для п’ятикласників було проведено бесіду  “Булінг – це злочин” за участі  старшого інспектора сектору ювенальної превенції Олени Кайданович. Інспектор розповіла учням,  що загальний підхід до протидії булінгу базується на запобіганні цього явища, відкритій та довірливій комунікації всіх учасників освітнього процесу, а також на посиленні контролю за насильством. Олена Кайданович  застерегла, що батьки учасників булінгу притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді громадських робіт або штрафів. Діти ставили запитання та обговорювали різні приклади цькування, розглядали варіанти  їх вирішення. 

Учні шостих класів взяли участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі “STOP булінг!” на платформі “На Урок”.

На сайті закладу в розділі “Протидія булінгу” соціально-психологічною службою гімназії доповнено інформацію про різновиди булінгу та методи реагування на це соціальне явище.

Протидія булінгу є дуже важливим питанням, яке потребує уваги і дій від усіх нас. Головне, не залишатися байдужим, бути спостережливим, підтримувати, ставитися з повагою до інших. Це допоможе  забезпечити  безпечне середовище співпраці та життя в цілому.