Категорії

Практичне заняття на базі Звягельського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

З метою розширення практичних знань і навичок з предмета «Захист України» 17 березня 2023 року для учнів 10-11 класів Гімназії № 10  було проведено практичні навчання на базі Звягельського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради.

Керівник закладу Віктор Леонідович Онищук особисто зустрів здобувачів освіти і провів екскурсію в навчальних кабінетах. Адміністрація та колектив ліцею підготували навчальні місця для проведення занять з розширення практичних навичок володіння військовою амуніцією та боєприпасами, що перебувають на озброєнні ЗСУ. 

Кожен учень особисто неодноразово виконав вправи з розбирання та збирання АКМ та після завершення навчання здав залік із виконання цієї вправи. 

В іншому навчальному місці учні вчились правильному спорядженню магазинів АКМ та особисто здали  цей залік. Також у електронному тирі виконувалися  вправи зі стрільби із пістолета. 

Завершальною вправою зі стрілецькою зброєю була вправа зі стрільби із пневматичної гвинтівки. Офіцер-інструктор ретельно коригував кожному учневі правильність прицілювання та стрільбу. За оцінками інструкторів виконання практичних завдань учнями здійснено на оцінку «добре» та «відмінно». 

Цікавим моментом цієї зустрічі   було знайомство з  вибуховими пристроями та їх дією, зокрема з протипіхотними та протитанковими мінами. 

Адміністрація Гімназії № 10 висловлює подяку т.в.о. директора Звягельського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Віктору Онищуку, офіцеру-інструктору підполковнику Сергію Виговському та курсантам ліцею за відмінну організацію практичних навчань з предмета «Захист України» для учнів закладу освіти.

Володимир ФЕДОРЧУК, учитель предмета «Захист України»