Категорії

Тематичний день «Мова росте разом із душею народу»

9 листопада, у День української писемності та мови і преподобного Нестора Літописця, в Гімназії № 10 проведено тематичний день «Мова ростеразом із душею народу».

Здобувачі освіти та їхні наставники взяли участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності (11 клас), написали аудіодиктанти «Мова – душа народу» (6-А,Б,В класи), «Слово Шевченка» (7-А,Б класи); переглянули мультимедійні презентації та відеофільми «Життєпис Нестора Літописця», «Звитоків української писемності», «Тернистий шлях української мови» та інші (5-11 класи).

Шестикласники створили у класах паркани думок «Вислови відомих людей про українську мову», підготували мініпроєкти «Мова – коштовний скарб народу», семикласники змагалися за звання кращого знавця мови, взяли участь у проєкті «Скажімо «ні» суржику!».

Учні 8-А класу вирушили в подорож «Стежинами Лесиної поетичної творчості», а 8-Б – у мовознавчу мандрівку «Як український соловейко світом мандрував».

Мовознавча вікторина «Слово до слова – зложиться мова» була проведена у 9-А, лінгвістична вікторина «Як парость виноградної лози, плекайте мову…» – у 9-Б класі.

Десятикласники переглядали калейдоскоп Qr кодів «Культура слова».
У 11 класі відбувся мовознавчий турнір «До рідного слова торкались душею».
Розпочато фотоквест «Українська – це модно! Українська – це круто!
Єдиній рідній мові – бути!» для гімназистів 5-11 класів, завершення якого відбудеться 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови.

Олена ОГОРОДНИК, голова ПМК учителів гуманітарного циклу.