Категорії

Заочний міський фестиваль “Сузір’я талантів”

Весна – це енергія, свіжість та нестримна сила. Тож, ми повинні відповідати настрою весни і бути активними, незважаючи на карантин та самоізоляцію.

Адже карантин – це не привід для нудьги, не перешкода для митців, тому учні ЗОШ №10 постійно перебувають у творчому процесі і не припиняють тішити нас своїми успіхами.

Дистанційні конкурси та фестивалі дозволяють юним талантам підтримувати творчий вогник.

Серед наших дітей багато обдарованих особистостей, які мають чимало талантів: чудово малюють, гарно співають, емоційно декламують поезію тощо.

Здобувачі освіти нашого закладу взяли участь у заочному міському фестивалі “Сузір’я талантів”:

– у номінації «Живопис, графіка та декоративно-прикладне мистецтво» – ученця 8-А класу Анастасія Повх виконала малюнки, в яких намагалась відтворити красу нашого міста, незвичайність краєвидів, які забруднюються промисловим відходами. У нас є чудова річка Случ та її сестриця Смолка, проте їхні води забруднені, гине риба, раки, птахи водоплавні. Новоград-Волинський – це край Полісся, де багаті ліси, проте ліс гине від пожеж. Ліс – не іграшка для забави. Також Анастасія закликала берегти своє місто та природні багатства його околиць,  примножувати екологію рідного краю”;

– у номінації «Музичне мистецтво» — учні 3-А, 3-Б та 4-Б класів продемонстрували як за допомогою пластикових та паперових стаканчиків вміють відчувати та відтворювати музичні ритми. Шкільне життя – це цікавий освітній процес, який завжди вимагає руху. Навчаючись дистанційно ми теж рухаємось. Як саме? Цікаво, весело, адже ми  отримуємо нові та незвичні досі можливості. Рухи складають основу дитячої діяльності, а рухи під музику є однією з форм музичного виховання. Тому, використовуємо час з користю  та розвиваємо свої ритмічні вміння.

– у номінації “Поезія, проза” – учні 6-Б, 8-Б, 9-Б та 10 класів продекламували вірш “Ми всі господарі природи!”, в якому закликали людство бережливо ставитися до дарів природи й піклуватися про безпеку навколишнього середовища, до її чистоти.

Адже екологія майбутнього залежить від нашого ставлення до її сьогодення, а сьогодення – це ми з Вами.